Et hurtigt alternativ til at køre til bageren lørdag morgen er disse gode boller. Fundet på Pia Albrechtsens hjemmeside opskrift-kage.dk
FORBEREDELSE:
BAGETID:
TOTAL TID:
PORTIONER: 12
Ingredienser:
- 50 g smør
- 3 dl mælk
- 50 g gær
- 1 tsk sukker
- ½ tsk salt
- 1½ dl kerner og frø efter eget valg
- 200 g fuldkornshvedemel
- 350 g mel
- Mælk til pensling
Fremgangsmåde:
- Smelt smør og tilsæt mælken
- Varm op til lillefingervamt
- Smuldr gæren og hæld smørblandingen over og rør godt
- Tilsæt sukker, salt, frø/kerner og fuldkornshvedemel og rør godt
- Tilsæt melet lidt af gangen – ælt dejen godt
- Del dejen i 12 stykker og tril til boller
- Pensel med lidt mælk
- Sæt bollerne i en kold ovn og tænd på 225 grader C
- Bages i 20 min